Alles over de 'Kerb Top Trim', oftewel het afwerkprofiel

Eén van de opties als u een dakraam of handmatig dakluik bestelt, is de zogenaamde 'Kerb Top Trim'. Van onze klanten krijgen we vaak de vraag wat dit nu precies inhoudt en wat het voordeel ervan is. In deze blogpost leggen we uit wat een Kerb Top Trim is, hoe het werkt en waar je meer informatie kunt vinden over de installatie.

Wat is een Kerb Top Trim?
Een Kerb Top Trim is een afwerkprofiel. Het heeft twee doelen. Het dekt allereerst de bovenzijde van de opstand netjes af. Ten tweede wordt het aan de binnenzijde gebruikt om de sparing netjes af te werken.

Het afwerkprofiel is een gecoat aluminium profiel en wordt standaard geleverd in gebroken wit (RAL 9010). Het is echter leverbaar in iedere gewenste RAL-kleur.

Hoe werkt het?
De Kerb Top Trim plaats je voordat het dakraam of dakluik wordt geplaatst. Het valt over de opstand en over het uiteinde van de gipsplaat. Er zijn sleuven om het afwerkprofiel op maat te knippen, zodat er geen koudebrug ontstaat. Ook is er een sleuf waarin de schroeven geplaatst kunnen worden om het afwerkprofiel te bevestigen.

Onderstaande detailschets geeft aan hoe het profiel over de gipsplaat valt, hoe het bevestigd kan worden met schroeven en hoe het afschot is te regelen tot een hoek van 5 graden.Meer informatie over installatie?
Op de site van Glazing Vision is een installatiehandleiding te vinden. 
Deze beschrijft stap voor stap de werkwijze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten