Binnenkijker: Elektrisch dakluik voor te gekke loft


Herbestemming in Amsterdam. Het oude schoolgebouw in de Blankenstraat in Amsterdam is omgetoverd tot prachtig ruime lofts. Waar vroeger in de Blankenstraat de lijnbanen waren waar de touwen voor de VOC werden gedraaid, is er in de voormalige Basisschool der 1e klasse nr. 112 nu plaats voor kantoren en lofts.De voormalige school ligt in de Blankenstraat gelegen een kleine wijk op de Oostelijke Eilanden in Amsterdam, tussen de Czaar Peterbuurt, de Cruquiuskade, het Funenpark en de spoorlijn tussen CS en Muiderpoort. Tot in de 19e eeuw lag hier het bolwerk Zeeburg. Tijdens opgravingen voor de bouw van de nieuwbouwwijk kwamen de muurresten van het bolwerk te voorschijn. Een prachtige plek voor een loft.


Een verborgen oase in de stad, met historie. De oostelijke eilanden waren zeer kinderrijk en er waren vroeger veel meer scholen dan nu. Veelal gratis scholen, zonder naam, maar alleen met nummer. In de Blankenstraat zat de Openbare Lagere School der 1e klasse No. 112. Op deze school werd in 1920 een jonge schoolmeester aangenomen die het als zijn taak zag om de arbeiderskinderen de schoonheid van natuur en stad te laten zien. Bijna 100 jaar later brengt de Skydoor de wederom de natuur binnen.Doordat het dakluik op een opstand wordt geplaatst die buiten de sparing staat, is het dakluik niet alleen waterdicht, maar bereik je bovendien de unieke Sky Only View. Een hele verbetering voor de bewoners van de loft, die met dit dakluik een voormalig lek exemplaar vervingen.De speciaal gesynchroniseerde motor van het elektrische dakluik is sterk genoeg om het glasdeel van een paar honderd kilo traploos te openen. Je kunt op ieder gewenst moment op de stopknop drukken en het luik zo in de gewenste hoek als ventilatieraam gebruiken.
Het elektrisch dakluik is hoogwaardig geïsoleerd. Zo breng je niet alleen licht in huis, maar draag je ook bij aan een duurzame omgeving.

Het dakluik is op maat gemaakt, met extra lengte voor een comfortabele toegang tot het dakterras. Het dakluik opent elektrisch tot vrijwel 90 graden in minder dan een minuut.
De marmeren gemozaïkte muur weerkaatst het licht dat via het dakluik binnenkomt nog eens extra.


De Skydoor in het kort: Sky Only View * Elektrisch te openen tot vrijwel 90 graden binnen minuut. * Echt glazen dakluik. * Minimal frame - Maximum daylight. * Hoogwaardig geïsoleerd. * Glas met een speciale coating voor thermische effiëntie.

Online te koop
Deze prachtige dakluiken zijn online te koop in de volgende populaire binnenmaten:
XL 900 x 2500
XXL 900 x 3000

Geen opmerkingen:

Een reactie posten