Meer over de Ritec glasbehandeling

Als u een dakluik aanschaft zijn er verschillende aanvullende opties mogelijk. Een Ritec Clearshield behandeling is één van deze opties. Het zorgt ervoor dat glas langer schoon blijft en dat water nog sneller van het glas loopt, waardoor het eerder droog is.

In dit artikel leggen we uit wat een Ritec Clearshield behandeling inhoudt en wat de voordelen zijn.Wat houdt een Ritec Clearshield behandeling in?
Glas lijkt glad, maar dat is het niet. Onder een microscoop bekeken is zichtbaar dat glas een ruw oppervlakte heeft, waardoor vuil, zout en kalk makkelijk hechten en het glas vies maken. Met het aanbrengen van een Ritec Clearshield coating wordt een beschermlaag van polymeren aangebracht op het glas. Deze hechten zich zeer sterk aan het glas en vormen ook onderling sterke verbindingen. Hierdoor wordt het glas niet alleen gladder en makkelijker schoon te houden, maar ook sterker.


Wat zijn de voordelen?
  • Makkelijk schoon te maken

Zoals gezegd is een van de voordelen dat het glas met een Ritec coating makkelijker schoon te maken is, omdat vuil zich minder goed hecht aan het glas. De unieke binding van polymeren onderling (zowel horizontaal als vertikaal) maken dat ClearShield de meest duurzame en kwalitatief de beste glasbeschermer is. ClearShield beschermt het glas tegen onder meer industriële vervuiling, luchtvervuiling, ziltwater, kalkhoudend water en elektrostatische deeltjes. 

  • Glas wordt sterker

Glas wordt kwetsbaarder door glascorrossie. De beschermlaag van polymeren voorkomt dat er beschadigingen optreden in het glas in de vorm van krasjes en putjes. 

  • Het water loopt sneller van het glas af.

Een ander voordeel is dat het regenwater sneller van het glas loopt door de beschermlaag. 

Goed om te weten
  • De coating is UV-bestendig en transparant.
  • Makkelijk opnieuw te behandelen (naast de langdurige werking tot wel tien jaar)
  • De kosten voor de Ritec coating zijn € 60 per m2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten